Spravodaj ÚNSS: 19. apríl 2011

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS 19. apríl 2011

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu karola.pavlikova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

Benefičný koncert Dobrá správa

Dňa 15.3.2011 zorganizovalo Vydavateľstvo Inprost, s. r. o., a Nadácia Vladimíra Bajana benefičný koncert Dobrá správa pre Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Pre viac informácií o výnose si prečítajte správu a pozrite priloženú fotogalériu.

Z krízy von!

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska realizuje projekt s názvom "Z krízy von!", ktorého hlavným cieľom je znižovať dôsledky hospodárskej krízy na mladých ľudí so zrakovým postihnutím prostredníctvom zvyšovania ich zamestnateľnosti. (odkaz na tlačovú správu o projekte Z krízy von!)

Cesta svetla 2010 a 5mínus1 - Čierna kocka

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Krajské stredisko Trenčín Vás pozýva na spojené výstavy, ktoré Vám priblížia svet nevidiacich a slabozrakých ľudí Cesta svetla 2010 a 5mínus1 - Čierna kocka. (viac informácií o výstave Cesta svetla 2010 a 5mínus1 - Čierna kocka)

Myslím, teda som a môžem pracovať

Myslím, teda som a môžem pracovať je názov série reportáží Slovenského rozhlasu. V priebehu týždňa redaktorka Marika Mazáková oslovila viacero ľudí a poukázala, že aj ľudia s postihnutím dokážu viesť plnohodnotný život, pracovať naplno a byť v kolektíve obľúbení. (odkazy na rozhlasové reportáže s Tímeou Hókovou a Igorom Harušťákom)

Aj ÚNSS je UrbanE.T.

UrbanE.T. je projekt skupiny mladých ľudí – študentov týkajúci sa architektúry a urbanizmu. Projekt pracuje s témou mesta ako so živou štruktúrou a organizmom. Venuje sa v prvom rade architektúre a urbanizmu ako platforme pre sociálny a kultúrny život v meste. (odkaz na tlačovú správu ohľadom zapojenia sa ÚNSS do projektu UrbanE.T.)

Opäť si pripomíname výročie

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska má 21 rokov! (odkaz na tlačovú správu vydanú k 21. výročiu založenia ÚNSS)

Deň otvorených dverí v Trnave

31.3.2011 bol v Trnave Deň otvorených dverí. (odkaz na viac informácií o Dni otvorených dverí v Trnave + fotogaléria)

Predstavenie Divadla Zrakáč

Dňa 28.4.2011 sa Divadlo Zrakáč predstaví so svojou hrou Rómeo a Júlia dvetisíc desať v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Lístky sa míňajú :) (odkaz na viac informácií predstavení Divadla Zrakáč v Nitre)

Európska súťaž Braillovských esejí – uzávierka sa blíži

Prihláste sa už do 5. kola európskej súťaže braillovských esejí! Účelom súťaže organizovanej Európskou úniou nevidiacich z poverenia japonských spoločností Onkyo Co. Ltd. a Tenji Mainichi je podporiť používanie Braillovho písma ako kľúča pre nevidiacich ľudí do sveta informácií, vzdelania a kultúry, kľúča k zamestnaniu, spoločenskému uplatneniu a zmysluplnému tráveniu voľného času. (odkaz na viac informácií o Európskej súťaži Braillovských esejí)

Recitál Marty Kubišovej

Lions klub Banská Bystrica vás srdečne pozýva na Recitál Marty Kubišovej. (odkaz na viac informácií o recitáli Marty Kubišovej)



Tento Spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodaj@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodaj@unss.sk.