Spravodajca ÚNSS: 22. jún 2010

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS 22. jún 2010

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na mailovú adresu karola.pavlikova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

Pripravované workshopy pre mládežnícky počítačový tábor reSET 2010

Na fóre ÚNSS si môžete pozrieť zoznam pripravovaných workshopov pre mládežnícky počítačový tábor pre zrakovo postihnutých reSET 2010. Ak máte nápady, aké iné workshopy by ste chceli mať na tábore, prihláste sa do fóra a napíšte nám do témy o workshopoch. (Pripravované workshopy pre mládežnícky počítačový tábor reSET 2010)

Hovoriaci web na internete

Na internete pribudol hovoriaci web. Určený je pre nevidiacich a slabozrakých ľudí. (Hovoriaci web)

Súťaž Cesta Svetla

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, vyhlasuje siedmy ročník fotografickej súťaže pod názvom „Cesta svetla“. Zmyslom podujatia je prostredníctvom fotografií priblížiť verejnosti problematiku zrakovo postihnutých ľudí. Na stránke Cesty svetla si môžete stiahnuť aj prihlášku, podmienky a propozície súťaže.(Cesta svetla)

Benefičný koncert Pavla Hammela

V spolupráci s Lions Club Banská Bystrica sa 10.6.2010 o 19:00 uskutočnil benefičný koncert Pavla Hammela v artikulárnom kostole v Hronseku. (Benefičný koncert Pavla Hammela)

Výstava Premeny

Základná organizácia Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska č. 22 Lučenec a Hradné múzeum vo Fiľakove, vás srdečne pozývajú na výstavu ručných a výtvarných prác zrakovo postihnutých s názvom „PREMENY“. (Výstava Premeny)

Výstava Pohladenie

Mesto Trenčín a autorka Vás a Vašich priateľov srdečne pozývajú na otvorenie výstavy POHLADENIE - Výber z tvorby nevidiacej sochárky Marianny Machalovej. (Výstava Pohladenie)

10. ročník celoslovenskej Abilympiády®

Abilympiáda® je súťažná prehliadka pracovných schopností a zručností osôb so zdravotným postihnutím. Aj keď sú súťažiaci s rôznym postihnutím, nie sú určené kategórie, ktoré by boli odstupňované podľa postihnutia. Súťažiaci dostane zadanie a v určenom časovom limite má splniť súťažnú úlohu. (10. ročník celoslovenskej Abilympiády®)

Neviditeľné divadlo

Sedem ľudí s rôznym zrakovým postihnutím sa pod vedením rozhlasového a divadelného režiséra Jozefa Pražmáriho rozhodlo rozbehnúť na Slovensku unikátny projekt - divadlo s nevidiacimi a zrakovo postihnutými hercami. Od marca sa skupinka zrakovo postihnutých ľudí stretáva každý piatok v divadle Aha v Bratislave. Divadlo nevidiacich a slabozrakých nájdete na Facebooku.

Neviditeľné divadlo hľadá dobrovoľníkov!

Divadlo nevidiacich a slabozrakých ľudí Slovenska hľadá dobrovoľníkov v oblasti ekonómie, administratívy, účtovníctva a podávania projektov. (Neviditeľné divadlo hľadá dobrovoľníkov!)

Rekreačný pobyt v Bojniciach

V prípade záujmu sa neváhajte prihlásiť na rekreačný pobyt v Bojniciach! (Informácie o rekreačnom pobyte v Bojniciach)

Dni Mateja Hrebendu

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska vyhlasuje 16. ročník celonárodnej prehliadky nevidiacich a slabozrakých recitátorov a literárnych tvorcov Dni Mateja Hrebendu 2010. (Dni Mateja Hrebendu)

Bronz z paralympiády v Prešove

Krajské stredisko ÚNSS v spolupráci s Knižnicou P.O.Hviezdoslava v Prešove usporiadalo dňa 18. 5. 2010 podujatie pod názvom Beseda s paralympionikom. (Bronz z paralympiády v Prešove)

Medzinárodný deň detí v Archeologickom múzeu

Krajské stredisko ÚNSS Bratislava v spolupráci s Archeologickým múzeom v Bratislave pripravilo pre deti doobedie plné zábavy a zážitkov. Deň detí sa uskutočnil dňa 6.júna 2010. (Medzinárodný deň detí v Archeologickom múzeu)




Tento spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: newsletter@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: newsletter@unss.sk.