Spravodajca ÚNSS: 15. február 2012

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 15. február 2012

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu simona.sipova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodajcovi.

Aktuality

S účtom sám

Krajské stredisko ÚNSS v Prešove vďaka podpore Nadačného fondu ČSOB Finančnej skupiny v Nadácii Pontis realizuje projekt zameraný na zvýšenie finančnej gramotnosti u mladých zrakovo postihnutých klientov.

Zlepšime vzťahy s nevidiacimi a slabozrakými

ÚNSS s podporou Úradu vlády SR realizuje projekt Sme medzi vami, ktorý má vysvetliť verejnosti, že väčšina opatrení, ktoré pomáhajú ľuďom so zrakovým postihnutím, sú užitočné aj pre širokú verejnosť. Výstupmi projektu sú i dva odborné semináre, jeden z nich sa konal v Bratislave.

Košice s novým prístrojom na vyšetrenie zraku

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach oficiálne prebrala 12. januára nový prístroj optickej koherentnej tomografie na sofistikované vyšetrenia zraku. Prístroj v hodnote 63 000 € získala nemocnica od spoločnosti Novartis prostredníctvom ÚNSS.

Šoféri MHD ignorujú nevidiacich

Výcviková škola pre vodiacich psov ÚNSS vďaka podpore Úradu vlády SR realizovala projekt, zameraný na prístupnosť verejnej dopravy pre ľudí so zrakovým postihnutím. Výsledky prieskumu, ktorý bol súčasťou projektu, sú veľmi zlé. Viac o výsledkoch projektu zameraného na prístupnosť verejnej dopravy pre ľudí so zrakovým postihnutím.

Ocenení dobrovoľníci

Nitrianske centrum dobrovoľníctva spoločne s mestom Nitra pripravili slávnostný podvečer, na ktorom udelili Ocenenia dobrovoľníkom mesta Nitra za rok 2011 Srdce na dlani. Medzi nominovanými boli aj členovia ÚNSS.

Katedrálu si prezreli rukami

Jozef Haľko, budúci pomocný biskup pre Bratislavu, pripravil pre žiakov so zrakovým postihnutím Spojenej školy internátnej na Svrčej ulici v Bratislave prehliadku Dómu sv. Martina.



Tohoto Spravodajcu vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodajca@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodajcu ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodajca@unss.sk.