Spravodajca ÚNSS: 22. august 2012

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 22. august 2012

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu simona.sipova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodajcovi.

Aktuality

Krajská prehliadka interpretov

V sobotu 22. septembra v Kultúrnom dome na Námestí sv. Cyrila a Metoda v Sečovciach sa koná 14. ročník krajskej prehliadky amatérskej hudobnej a literárnej tvorby nevidiacich a slabozrakých interpretov Sečovce 2012. Prihlásiť na Krajskú prehliadku interpretov sa môžete do konca augusta.

Bloguj a spoznaj Barcelonu!

Európska charta bezpečnosti na cestách prichádza so zaujímavou aktivitou. Jej zmyslom je motivovať mladých ľudí, aby sa zaoberali príčinami dopravných nehôd. Prostriedkom má byť blog na stránke charty www.erscharter.eu. Uzávierka súťaže je 1. októbra a na víťaza čaká mesačná stáž v Barcelone. Zapojiť sa môžu občania Európskej únie vo veku od 18 do 29 rokov.

Čerpajte inšpiráciu a foťte!

Leto je ako stvorené na naberanie inšpirácie. ÚNSS vyhlásila 9. ročník súťaže Cesta svetla, jej uzávierka je 15. septembra.

Kosačka už pracuje

Ešte v júni zareagovala spoločnosť Husquarna na žiadosť ÚNSS o novú kosačku, ktorá pomôže udržiavať záhradu Úradu ÚNSS v Bratislave.

Eseje číta komisia

Do súťaže Braillovských esejí, ktorú vyhlásila Európska únia nevidiacich, sa za Slovensko prihlásili dvaja účastníci.

Mladí so zrakovým postihnutím idú do Chorvátska

Chorvátsky zväz nevidiacich organizuje v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska mládežnícky pobyt na Istrii v Chorvátsku.

Viete cestovať v čase?

26 detí a 11 inštruktorov, ktorí sa od 21. júla do 4. augusta v Nemeckej zúčastnili celoslovenského detského letného integračného tábora Cestovatelia v čase, to už určite vie.





Tohoto Spravodajcu vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodajca@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodajcu ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodajca@unss.sk.