Spravodajca ÚNSS: 22. marec 2013

Spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 22. marec 2013

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu simona.sipova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodajcovi.

Aktuality

Medzinárodný počítačový tábor ICC

Už 19. ročník Medzinárodného počítačového tábora ICC sa tento rok bude konať 15. až 24. júla v českom meste Telč. Možnosť zúčastniť sa na ňom majú opäť aj mládežníci so zrakovým postihnutím zo Slovenska. Viac informácií o medzinárodnom počítačovom tábore ICC.

PC Leto - letný PC kurz pre zrakovo postihnutých v Bojniciach

PC Leto je trojdňový počítačový kurz pre ľudí so zrakovým postihnutím starších ako 18 rokov. Uskutoční sa 15. – 17. júla počas druhého turnusu rekreácie v Bojniciach (13. – 20. júla). Viac informácií o počítačovom kurze PC Leto.

Spustili sme Blindrevue o IT

Spustili sme elektronický časopis o informačných technológiách pre ľudí so zrakovým postihnutím. Blindrevue o IT prináša novinky z oblasti prístupnosti mobilných aj klasických operačných systémov, prístupnosti webstránok, asistenčných technológií, konferencií, programovania, práce so zvukom a iné.

Program celoživotného vzdelávania

Vstúpili sme do projektu Nástroje na hodnotenie kompetencií ľudí so špeciálnymi potrebami v súlade s MKF, ktorého cieľom je rozvoj inovatívnych a efektívnych nástrojov umožňujúcich umiestňovanie na pracovnom trhu a vyhodnocovanie kompetencií dospelých ľudí s postihnutím.

Aj seniori sa môžu učiť

Organizácie ľudí so zrakovým postihnutím zo šiestich európskych krajín realizujú od novembra 2012 do októbra 2014 projekt zameraný na aktivizáciu nevidiacich a slabozrakých seniorov.

Ďakujeme za monitory

Ďakujeme spoločnosti Eustream za darovanie 33 vyradených LCD monitorov!

Kurz zrakovej terapie

S podporou spoločnosti Novartis realizujeme kurz zrakovej terapie pre inštruktorov sociálnej rehabilitácie.

Film pre nevidiacich

Mestská knižnica v Bratislave pozýva na premietanie filmu s komentárom pre slabozrakých a nevidiacich Medená veža v utorok 19. marca o 13.30 na Klariskej ulici 16. Knižnica po premietaní privíta hlavnú ženskú predstaviteľku filmu Emíliu Vášáryovú.



Tohoto Spravodajcu vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodajca@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodajcu ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodajca@unss.sk.